Minor Login Difficulty

4 posts / 0 new
Last post
Keshana
Keshana's picture.
MediatorSetting Department MemberSystem Department MemberAssistant Storyhost - ASH1
Last online
3 weeks 4 days ago
Minor Login Difficulty

IOS 7.0.6/Safari/iPad 2 and 5th gen iPod touch

I have been noticing a trend at times when I have to input my user name and password on the above devices; it always takes two attempts. I have tested both devices as well as my Android phone on three separate wifi nets. I have been paying attention to my pw input but for some reason the iDevices don't take on the first go.

Is there something about the input boxes that Safari is rendering wrongly, and why only once before it snerk auto-corrects itself?

Not a super bother but just anomalous and unsure if it is a potiential security flaw causer.

Thanks.

Bastlynn
Bastlynn's picture.
MediatorNewbie HelperSetting Department MemberSystem Department MemberStoryhostSite Lead
Last online
4 months 1 week ago
I've noticed that one as well

I've noticed that one as well ont he ipad, makes me wonder if it has something to do with the touch-interface as opposed to a normal browser. I'll take a look, see if I can figure out what's making it freak out

Keshana
Keshana's picture.
MediatorSetting Department MemberSystem Department MemberAssistant Storyhost - ASH1
Last online
3 weeks 4 days ago
Addendum

Ok, had a few forced logins due to hotel wifi, and found that double-tapping in each box and hitting backspace to ensure they are clear seemed to work. Next chance I will see if either the arrow to next box or not double-click-clearing or both cause it.

EDIT ONE: single tap in the box sans the helping arrow worked fine. Next time, will see if it is indeed the arrow!

Keshana
Keshana's picture.
MediatorSetting Department MemberSystem Department MemberAssistant Storyhost - ASH1
Last online
3 weeks 4 days ago
Narrowed it down

I enter username, then click on the auto keyboard arrow to move the cursor to the pword. That seems to do whatever to cause the double login need.

Although I do notice that when I press inside each box individually, I get a momentary grey box just before the cursor comes up. It does not happen when I use the arrow button.